X

 

 

Alle nieuws overzichtelijk bij elkaar met de nieuwste berichten bovenaan. Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Zit jij lekker in je vel?
webredactie
/ Categories: Algemeen

Zit jij lekker in je vel?

15 september start de Arnhemse Gezond en Fit-maand

Lekker in je vel zitten, zowel in je lijf als in je hoofd. Dat wil iedereen wel. Het gaat vaak vanzelf als je regelmatig beweegt, gezond eet, niet rookt en genoeg rust. Maar hoe zet je die eerste stap? Vanaf 15 september start de Gezond en Fit-maand. De jaarlijks terugkerende campagne om Arnhemmers te helpen en te inspireren die eerste stap te zetten. In de Gezond en Fit-maand kun je meedoen met allerlei activiteiten, workshops en proeflessen. Vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.


Op 15 september geeft wethouder Bob Roelofs het officiële startsein van de gezondheidsmaand. Hij doet dit om 16.00 uur in het Huis van de Wijk in Immerloo. Vanaf deze locatie gaat dan gelijk de eerste activiteit van start: een wandeling van de Nationale Diabetes Challange. Iedereen kan hier aan meedoen.


Op www.gezondenfitinarnhem.nl delen we alle initiatieven, activiteiten en acties van heel veel Arnhemse aanbieders die je willen inspireren. Kies het onderdeel waarmee je aan de slag wilt gaan: Sporten en bewegen, voeding, minderen met alcohol/roken, je mentale gezondheid. Of start met een fit- en gezondheidscheck. Het maakt niet uit wat je kiest, als het maar bij je past.
Op de website vind je ook de verhalen van o.a. Eline, Shirin en Suus. Arnhemmers die actie hebben ondernomen om zich beter te voelen.
Een kleine greep uit waar je aan mee kunt doen:
·       Walking Handbal bij DFS. Dit is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Je kunt hier 3 gratis proeflessen volgen.
·       Slaap je slecht, pieker je veel, ben je somber? Pro Persona geeft gratis online lezingen hoe je hier beter mee om kunt gaan.
·       Hou je van dansen? Leer Salsa, Bachata of Kizomba bij Yasalsa samen met een (dans)partner of kom alleen en ontmoet je danspartners tijdens de lessen.
·       Op 25 september is er een gezondheidsmarkt tijdens de Festival Volleybal op de Markt.
Er zijn geen grote stappen nodig om je leefstijl te veranderen en lekkerder in je vel te zitten. Bekijk het aanbod per thema en zet de 1e stap! Wat ga jij doen?
 

Vorig artikel Openluchtbioscoop op Schaarsbergen: Silence of the Tides
Volgende artikel Laatste ronde gratis tegel ophaal service
25