X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Openluchtbioscoop op Schaarsbergen: Silence of the Tides
webredactie
/ Categories: Duurzaamheid

Openluchtbioscoop op Schaarsbergen: Silence of the Tides

Op vrijdag 9 september organiseert werkgroep duurzaam Schaarsbergen een openluchtbioscoop op het terrein van dorpskerk. De hoofdfilm is Silence of the Tides. Daarnaast is er een bijzonder voorprogramma met korte films uit de regio. Behalve een interessant filmprogramma is er ook ruimte voor gezelligheid. Voor €5,50 bestel je een organic cinema foodbox die speciaal voor deze avond is samengesteld. Bezoek aan de openluchtbioscoop is gratis.

Werkgroep duurzaam Schaarsbergen heeft een filmprogramma samengesteld waarin de relatie mens en natuur centraal staat. Silence of the Tides is een fascinerende film over het Deens/Duits/Nederlandse waddengebied. Regisseur Pieter-Rim de Kroon brengt de 500 kilometer kustlijn en 10.000 vierkante kilometer oppervlak in beeld, waarbij hij het getijdenproces als ‘ademhaling’ voor de film gebruikt. De Wadden staan bekend als natuurgebied, maar het staat ook vol windmolens en industrie, er is veel toerisme en er wordt geoefend met straaljagers. De mens leeft al duizenden jaren samen met de natuur van het Wad.

In het voorprogramma meer films waarin de relatie mens/natuur centraal staat. De korte film Birthplace van de Arnhemse filmmaker Sil van der Woerd op muziek van Novo Amor, voelt als een slechte droom waarin een man in een ongeschonden onder-water-wereld wordt geconfronteerd met plastic-soup. Het afval ontwikkelt zich tot een reusachtige walvis die de man uiteindelijk opslokt.

In Terugblik op Ruimte voor de Rivier laat de Arnhemse Nick Jansen zien wat de positieve invloed op de natuur is van het project Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Nick filmde in Meinerswijk in Arnhem en Cortenoever bij Brummen en legde onder meer de bever vast in een reeks bijzondere beelden.

Verder zijn er video’s van Burgers Zoo, Arnhem Klimaatbestendig en Koningsheide in het voorprogramma.

Bij een goede filmavond hoort natuurlijk iets te knabbelen. Wander Alblas van het Slow Food Youth Network (SFYN) heeft speciaal voor deze duurzame filmavond een organic cinema foodbox samengesteld. Precies wat je nodig hebt op deze zwoele nazomeravond. De foodbox (€5,50) is vooraf te bestellen via duurzaam.schaarsbergen@gmail.com.

De openluchtbioscoop vindt plaats op het terrein van dorpskerk
Kemperbergerweg 800, Schaarsbergen
9 september 20.30 uur – inloop 20.00 uur

Neem je eigen zitplaats mee
reis duurzaam: kom met de fiets of de bus (lijn 9, halte museum 40-45)

Vorig artikel Ontwikkelingen opvanglocatie Kop van Deelen
Volgende artikel Zit jij lekker in je vel?
558