X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

zaterdag 11 september: Hier is de Toekomst - Schaarsbergen verduurzaamt
Beheerder Website
/ Categories: Algemeen, Duurzaamheid

zaterdag 11 september: Hier is de Toekomst - Schaarsbergen verduurzaamt

evenement duurzaamheid op Schaarsbergen

SCHAARSBERGEN – Werkgroep duurzaam Schaarsbergen organiseert op zaterdag 11 september van 13.30 tot 16.30  uur een kleinschalig evenement op het terrein voor de dorpskerk rondom het thema duurzaamheid. Na anderhalf jaar van beperkingen is het weer voorzichtig mogelijk om op beperkte schaal activiteiten te organiseren. Met Hier is de Toekomst – Schaarsbergen verduurzaamt richt de werkgroep de blik vooruit. Duurzame initiatieven uit Schaarsbergen en omliggende regio presenteren hun activiteiten of producten in een marktkraam of tijdens een pitch in de dorpskerk.

Hier is de Toekomst – Schaarsbergen verduurzaamt wordt geopend door wijkwethouder van Schaarsbergen Roeland van der Zee.

Er valt veel te beleven deze middag: Arnhem Klimaatbestendig, Water Natuurlijk, Herenboeren Arnhem en het IVN zijn van de partij. Een presentatie over elektrisch deelvervoer. Je kunt proefrijden in een deelauto van We Drive Solar, Lijn 2030 rijdt door Schaarbergen, De Isolatiebus van Rouwenhorst , Solverde duurzame energieproducten, Skantiek houtkachels laat zien hoe je de overlast bij hout stoken kunt beperken, projectstudio Omlab presenteert onderzoek naar biobased ontwerp waarbij restromen worden gebruikt om bouwelementen 3d te printen. Vintage kleding van het diaconaat. Riekje Groothedde stelt natuurlijke veldboeketten samen. De boekenkraam van het werelddiaconaat. Bakker Reijnen is er met koffie en vers gebakken lekkernijen. Er zijn korte pianoconcerten van Michiel Vanhoecke en muziek van dweilband O’Tunes. Voor kinderen is er een speurtocht, zwerfvuil wedstrijd, springkussen en limonadefiets. Jongeren worden uitgedaagd om een duurzaam idee te bedenken.

Kortom een rijk programma met veel informatie en veel te beleven.

Vanzelfsprekend houden we ons aan de maatregelen in verband met corona. Bezoekers houden 1,5 meter afstand en er is een looprichting langs de kramen. In de dorpskerk krijgen bezoekers een vaste zitplaats en worden contactgegevens genoteerd. Bij de ingang van het terrein zijn ontsmettingsmiddelen aanwezig. Als u klachten heeft of positief getest bent op corona, vragen we u thuis te blijven.

Vorig artikel 30-09-21 19:30 uur bewonersavond groot onderhoud Bakenberg
Volgende artikel Terugblik Hier is de Toekomst
583