X

 

 

Alle nieuws overzichtelijk bij elkaar met de nieuwste berichten bovenaan. Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Event date: 14-5-2022 Export event
Klimaatcarrousel Schaarsbergen
Beheerder Website
/ Categories: Duurzaamheid

Klimaatcarrousel Schaarsbergen

De route is bekend! Inspirerende voorbeelden voor verduurzaming en klimaatadaptatie in Schaarsbergen.

Op zaterdag 14 mei wordt de eerste Klimaatcarroussel Schaarsbergen georganiseerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur ben je welkom op 7 verschillende adressen verspreid over Schaarsbergen. Pak de fiets en volg de route langs alle 7 adressen en laat je inspireren door de aanpak en ideeën van medebewoners. De Klimaatcarroussel voert je langs energieneutrale woningen, dier- en insectvriendelijke tuinen, groene daken en huizen waar het regenwater niet meer het riool in stroomt, maar gebruikt wordt voor de tuin.

Veel mensen willen graag aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Isolatie en installatie van warmtepompen, zonnepanelen en dergelijke staan dan hoog op de verlanglijstjes. In een bestaande woning vraagt dat soms om ingrijpende aanpassingen. Hoe hebben buurtgenoten dat aangepakt? En wat zijn hun ervaringen?

Het is ook interessant om aandacht te besteden aan de tuin en de mogelijkheid om je dak te vergroenen. Dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat voor jezelf, maar ook voor dieren, insecten en bijen. Flora en fauna zijn van groot belang voor een prettige leefomgeving. Vind je dat er wel wat minder tegels in je tuin mogen en wil je eens kijken hoe Schaarsbergers dat in hun tuin hebben aangepakt? Op verschillende adressen lang de route kunnen bewoners je uitgebreid vertellen over hun natuurvriendelijke tuin en/of hun groene daken.

65

Bijlagen