X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar website@schaarsbergen.nl

Workshops basistechnieken Keramiek en Grafiek
webredactie
/ Categories: Algemeen, Verenigingen

Workshops basistechnieken Keramiek en Grafiek

In de maandelijkse serie workshops ‘Basistechnieken’ organiseert de KWA – Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars op zaterdag 5 oktober twee leerzame workshops Keramiek en Grafiek. Onder leiding van ervaren docenten wordt een specifieke techniek van deze kunstvormen behandeld.
 
KERAMIEK - Werken met Transfers en Delfts Blauw schilderen.
Deze cursusdag bestaat uit drie onderdelen. Als eerste ga je ervaren hoe het is om te werken met zogenaamde under-transfers. Voor dit onderdeel krijg je een plaatje klei om ervaring op te doen met het decoreren daarvan. In het tweede gedeelte gaan we werken met over-transfers. Die worden aangebracht op voorwerpen die al geglazuurd zijn. In het laatste gedeelte van de dag gaan we leren hoe Delfts blauw schilderen werkt en waar je op moet letten als je wilt decoreren met deze techniek. Na deze workshop weet je meer van wat er te koop is op dit gebied en hoe je de verschillende opties kunt inzetten
                                  
GRAFIEK - Etsen
In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een lijn-ets. Op een gepolijst zinken plaatje wordt een laag vernis aangebracht waarin met een naald een afbeelding wordt getekend. De getekende lijnen worden geëtst en zullen uiteindelijk als zwarte (of gekleurde) lijnen te zien zijn op je afdruk. Je werkt aan de hand van door de docent meegebrachte natuurobjecten. Je gaat hierbij zeer gedetailleerd en verfijnd te werk; de lijn-ets leent zich hier namelijk erg voor. Naast het voorbereiden, betekenen en etsen van je plaatje leer je hoe je de pers instelt, je afbeelding recht op je papier drukt en hoe je voorkomt dat je vlekken op je werk krijgt. Je leert hoe je je plaatje kan afslaan en welke keuzemogelijkheden er zijn bij het afdrukken. Als laatste worden er voorbeelden getoond van vervolgtechnieken zoals kleurenafdrukken, aquatint en vernis mou. Voor een etsplaatje wordt gezorgd. 



Zaterdag 5 oktober van 10.30 - 15.00 uur
KWA - Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars
Kemperbergerweg 813
6816 RW Arnhem

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor deze workshops op de website van de KWA, www.kwa-vtk.nl

Foto: Pixabay
 

Vorig artikel Open dag AZC Kop van Deelen
Volgende artikel Afhaalpunt PMD-zakken
71