X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Event date: 27-7-2024 13:00 - 17:00 Export event
Landgoed de Hangar op zijn mooist
webredactie
/ Categories: Agenda

Landgoed de Hangar op zijn mooist


SHIFT-rethink is het derde Crop-art project van een meerjarige samenwerking tussen Landgoed De Hangar en kunstenaar Frank Bruggeman.

Aanstaande zaterdag 27 juli is er van 13.00-17.00 een extra open dag omdat het zo mooi is op de akker, met bloeiend koolzaad, phacelia en de insectenmagneten akkerdistel en Jacobskruiskruis. Kunstenaar Frank Bruggeman is op de testsite aanwezig om toelichting te geven op het project.

SHIFT-rethink is het participatieve multidisciplinaire kunstwerk dat in 2024 op de akker en in de hangar van het landgoed gerealiseerd wordt door bewoners van de culturele Buitenplaats, Frank Bruggeman, Lio Spinnewijn, Donna Verheijden, Hof Bredelaar, Henny Roelofsen, en vele anderen.
SHIFT-rethink gaat over landbouwtransitie, biodiversiteit en het beladen oorlogsverleden van de locatie. Voor het Crop-art project liet Bruggeman zich inspireren door de camouflage (‘Tarnung’) van de nabij gelegen startbanen van vliegveld Deelen (Fliegenhorst Deelen ten tijden van de Tweede Wereldoorlog). Hier werd gebruik gemaakt van strokenteelt en de kenmerken van het terrein, zodat het vliegveld opging in het omringende landschapsmozaïek en niet meer zichtbaar was vanuit de lucht. Op de akker worden voedsel- en vezelgewassen verbouwd die na het oogsten ver- en bewerkt worden voor of tot kunst. De gewassen vormen een mozaïek van kleuren, hoogte en vormen. Zomerkoolzaad kleurt de rest van de akker geel. De installatie in de hangar verbeeldt het proces van dit opmerkelijke in-progress-werk.

Picknicktafels staan klaar, wel zelf eten en drinken meenemen :-)
 

14