X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Informatieavond paden/routes bossen Schaarsbergen
Moniek de Bakker
/ Categories: Algemeen

Informatieavond paden/routes bossen Schaarsbergen

Beste bewoners en gebruikers van de bossen in Schaarsbergen,

Wij nodigen u uit voor een informatieavond op 19 juni aanstaande op de parkeerplaats Casa Nova. Hier zullen de boswachters en natuurbeheerders u informeren over geplande werkzaamheden in de bossen. Die houden verband met de verbetering en regulering van paden en routes in de Schaarsbergse bossen.

Programma
U bent van harte welkom tussen 18.00-20.00 uur. Het is een inloopbijeenkomst en aanmelden is niet nodig.
Tijdens deze avond laten wij u de gemaakte plannen voor de bossen van Schaarsbergen en bijbehorende kaarten zien. Wij vertellen hoe wij deze plannen verder gaan uitvoeren. Mochten er vragen zijn gaan we graag met u in gesprek om deze te beantwoorden. Ook zorgen we voor koffie/ thee en koeken. Er staat een tent van de gemeente voor als het regent

Waarom deze werkzaamheden?
De bossen van Schaarsbergen worden steeds meer gebruikt door wandelaars, hardlopers, fietsers, ruiters etc. Dit heeft u vast gemerkt. Dat is mooi. Bewegen in de natuur vinden wij belangrijk. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de natuur behouden blijft en waar nodig herstelt wordt en dat iedereen op een veilige en prettige manier kan blijven recreëren en genieten van het mooie boslandschap . Tijdens de vorige bewonersavonden, rondgangen en schouwen is dat ook door u aangegeven.

Daarom heeft de gemeente gekozen om paden en routes voor alle recreatievormen op de Arnhemse Veluwe te verbeteren en te reguleren. Dit voorkomt spanningen en conflicten en zorgt dat er voldoende ruimte blijft voor de natuur.

Deze avond is informerend omdat de participatie al heeft plaats gevonden in met belanghebbenden in de periode 2022/2023. Omdat de werkzaamheden nu écht gaan beginnen, willen we de plannen graag nog eens laten zien. Voor de toekomst plannen over het verbeten en reguleren van de paden in de overige bosgebieden wordt u (weer) uitgenodigd mee te denken.

We hopen u deze avond te zien.

Vriendelijke groeten,
Team Bossen en Parken

Vorig artikel ALV 2024 conceptnotulen
Volgende artikel Spelletjesavond in het Dorpshuis
230