X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Thema-avond: Grenzen aan de groei
webredactie
/ Categories: Duurzaamheid

Thema-avond: Grenzen aan de groei

De Dorpskerk Schaarsbergen en de Werkgroep Duurzaamheid Schaarsbergen organiseren samen op 14 maart een thema-avond in het dorpshuis. Bjorn Lous, econoom en o.a. onderzoeker bij het CBS zal een inleiding houden over het thema “Grenzen aan de groei”.

Regelmatig worden we geconfronteerd met het feit dat we met al onze activiteiten de draagkracht van de aarde ver overschrijden. De gevolgen, klimaatverandering en afname van de biodiversiteit worden steeds zichtbaarder. Overheden en burgers zetten wel stappen, maar doen we eigenlijk niet te weinig en zijn we al niet te laat? Gaat het wel lukken om ons welvaartspeil vast te houden? Volgens sommigen is groene groei mogelijk en kunnen we daarmee het doel bereiken. De economie moet toch blijven groeien om alles te kunnen betalen?

Of moeten we het naïeve vertrouwen in economische groei loslaten, zoals Bjorn Lous zal bepleiten, en ons richten op vermindering van materiaalgebruik en consumptie door middel van slimme belastingheffing en vermindering van de belasting op arbeid. Met als doel een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben. Wat moet er macro gebeuren en wat kun je zelf doen? 

Het kan een interessante, boeiende avond worden!
U bent van harte welkom.
Namens Dorpskerk en Werkgroep Duurzaamheid, Henny Roelofsen.

Dorpshuis Schaarsbergen
14 maart 20.00 uur
inloop met koffie 19.30 uur

 

Vorig artikel Cursussen Loopgroep Warnsborn
Volgende artikel Uitnodiging ALV Dorpsraad Schaarsbergen
363