X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Event date: 13-10-2023 19:00 - 21:00 Export event
Concert in de dorskerk
webredactie
/ Categories: Algemeen

Concert in de dorskerk

Concert met Eidskog Vocalis uit Noorwegen o.l.v. Lars Alexander Mensonides - Dorpskerk Schaarsbergen – Kemperbergerweg 800 – parkeren op het kerkterrein / halte openbaar vervoer vlakbij de kerk

Eidskog Vocalis komt een concert geven op vrijdagavond 13 oktober om 19h00 in de Dorpskerk van Schaarsbergen.

In Noorwegen is het gebruikelijk, dat organisten zijn aangesteld in een «kommune», de burgerlijke gemeente, wat tevens ook de kerkelijke gemeente is.

De jaarlijkse hoogtepunten zijn het kerstconcert en het voorjaarsconcert. Bij de zondagse diensten voorzien leden van Vocalis de voorzangersgroep van «zangpower» op de orgelgalerij. Buiten de kerkelijke activiteiten neemt Vocalis regelmatig deel aan andere festiviteiten in de dorpen van de gemeente Eidskog. Vocalis heeft rond de 25 leden, van wie sommigen al meezingen sinds de start in de jaren '90.

De muzikale activiteiten zijn niet alleen een belangrijke ontmoetingsplaats voor de zangers, maar ook voor een groot deel voor de bevolking.

 

Naast een kleurrijk bestaan in de dorpen in Eidskog, heeft Vocalis diverse optredens gehad buiten de regio en in het buitenland. Sinds lange tijd is er gespaard voor een grotere reis. Met een Nederlandse dirigent ligt het voor de hand, dat de keuze deze keer op Nederland is gevallen. De koorleden willen ook wel eens weten, waar hun koorleider vandaan komt. Dan is Schaarbergen natuurlijk de uitgelezen plek om naar toe te gaan. Het programma zal een weerspiegeling worden van de concerten, zoals dat in Eidskog gebruikelijk is. Dat wil zeggen dat het een mix wordt van Europese traditionele kerkmuziek, waarbij natuurlijk ook de Scandinavische muziek niet mag ontbreken.  

U bent van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage in de kosten van dit concert is van harte welkom. 

157