X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

27 augustus IVN wandeling Koningsheide
webredactie
/ Categories: Algemeen

27 augustus IVN wandeling Koningsheide

De Koningsheide is voor veel Arnhemmers een verborgen natuurgebied. Het gebied ligt ingeklemd tussen de A50, A12, Koningsweg en Oranjekazerne.

Met zijn 200 ha. is het gebied opvallend afwisselend met heide, loof- en naaldbos. Herten en reeën voelen zich hier thuis net als vossen, dassen en zwijnen. En ook de wolf is hier meermaals gezien. Andere bijzonder bewoners zijn de zandhagedis, de boomleeuwerik en de nachtzwaluw. Kortom een klein gebied met grote natuurwaarden.

Tijdens een hevige bosbrand in 1976 is een het noordelijke deel van de Koningsheide grotendeels afgebrand. Kort daarna is het gebied opnieuw ingericht. Er werd bij deze herinrichting meer nadruk gelegd op recreatie onder meer door aanleg van een speelweide en een recreatieve parkeerplaats.

Kort geleden heeft gemeente Arnhem ongeveer 40 hectare in het zuidelijk deel wat nog in particuliere handen was, overgenomen. Sindsdien is de gemeente begonnen met een nieuw beheerplan. De bosranden worden minder recht en minder hard gemaakt, er wordt meer loofhout en struiksoorten aangeplant en het wildrustgebied is vergroot. Het doel is om de Koningsheide beter bestand te maken tegen droogte en verzuring.

Wanneer
Zondag 27 augustus om 14.00 uur
De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur.

Waar
Verzamelen bij parkeerplaats Koningsheide, aan de Koningsweg, tegenover de weg naar Hoenderloo.
Koningsweg 34
6816 TG  Arnhem

Kosten
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Informatie
Han Savelkoel, 06-46626625
weekendwandelingen@ivnarnhem.nl

Vorig artikel Doorakkeren
Volgende artikel Startzondag Dorpskerk
103