X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Openluchtbioscoop op Schaarsbergen
Han Savelkoel
/ Categories: Algemeen, Duurzaamheid

Openluchtbioscoop op Schaarsbergen

22 september 20.00 uur - op het terrein van dorpskerk Schaarsbergen - Kemperbergerweg 800

Op vrijdag 22 september organiseert werkgroep duurzaam Schaarsbergen een openluchtbioscoop op het terrein van de dorpskerk. De hoofdfilm is Paved Paradise. Daarnaast is er een bijzonder voorprogramma met korte films uit de regio. Behalve een interessant filmprogramma is er ook ruimte voor gezelligheid. Voor €7,50 bestel je een cinema foodbox die speciaal voor deze avond is samengesteld. Bezoek aan de openluchtbioscoop is gratis.

 

Werkgroep duurzaam Schaarsbergen heeft een filmprogramma samengesteld waarin veel stof tot nadenken. In Paved Paradise nemen wetenschapsjournalist Hidde Boersma en regisseur Karsten de Vreugd een uitdagend standpunt in over de toekomst van de landbouw. Ze stellen dat de biodiversiteit ernstig achteruit is gegaan door de huidige praktijk in de landbouw. Die moet dus veranderen. Maar in plaats van extensiveren van die agrarische sector pleiten de makers voor duurzaam intensiveren. De biologische regeneratieve landbouw levert volgens hen minder op en kost daarom meer ruimte. Door duurzaam te intensiveren zou er meer ruimte over blijven voor wilde natuur waar geen menselijke activiteiten plaats vinden. De makers brengen hun betoog vol humor en met prachtig beelden over het voetlicht.

In het voorprogramma meer films waarin de relatie mens/natuur centraal staat. De korte film Birthplace van de Arnhemse filmmaker Sil van der Woerd op muziek van Novo Amor, voelt als een slechte droom waarin een man in een ongeschonden onder-water-wereld wordt geconfronteerd met plastic-soup. Het afval ontwikkelt zich tot een reusachtige walvis die de man uiteindelijk opslokt.

In Terugblik op Ruimte voor de Rivier laat de Arnhemse Nick Jansen zien wat de positieve invloed van het Rijkswaterstaat project Ruimte voor de Rivier op de natuur is. Nick filmde in Meinerswijk in Arnhem en Cortenoever bij Brummen en legde onder meer de bever vast in een reeks bijzondere beelden. Ook de Koningsheide in aanwezig inhet voorprogramma.

Bij een goede filmavond hoort natuurlijk iets te eten. Wander Alblas, onder meer bekend van pop-up restaurant Upstick, heeft ook dit jaar speciaal voor deze openluchtbioscoop een cinema foodbox samengesteld. Precies wat je nodig hebt op deze zwoele nazomeravond. De foodbox (€7,50) is vooraf te bestellen via duurzaam.schaarsbergen@gmail.com.

Neem warme kleding en je eigen zitplaats mee (en misschien een regenjas)
Reis duurzaam: kom met de fiets of de bus (lijn 9, halte museum 40-45)

Toch met de auto? Dan parkeren op het terrein van het NIPV, Kemperbergerweg 783

Vorig artikel Oproep Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
Volgende artikel Vrijland blijft mogelijk behouden
195