X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Rondetafelgesprek Dorpsraad
webredactie
/ Categories: Algemeen, Bestuur

Rondetafelgesprek Dorpsraad

Algemene ledenvergadering

Beste Schaarsbergers,

Het heeft licht gesneeuwd als ik half december de hond uitlaat in het sleebos. Zo noemen de kinderen het bos achter Camping Warnsborn. Acht jaar geleden, het was onze eerste winter op Schaarsbergen, lag er een flink pak sneeuw en roetsjten ze daar op hun sleetje talloze malen en met hoge snelheid naar beneden, alsof we tussen de bergen woonden. Maar goed, over tot de orde van de dag. Ik wandel verder en zie in het nabijgelegen weiland een dood schaap liggen. Als ik dichterbij kom, zie ik dat het beest meters door de sneeuw is gesleept en is aangevreten. Mijn vermoeden dat een wolf op bezoek is geweest, wordt bevestigd door de boer. In de vorige editie van Woeste Gronden stond reeds een artikel over de wolf maar na die wandeling viel pas het kwartje: de wolf is onder ons.

Rondetafelgesprek over de wolf

Tijdens de algemene ledenvergadering van Dorpsraad Schaarsbergen, op 16 maart, bepaalt de wolf de agenda. De dorpsraad organiseert dan een rondetafelgesprek waarbinnen bewoners en deskundigen van gedachten kunnen wisselen. Een van de boswachters van Schaarsbergen is aanwezig, Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de Partij voor de Dieren zijn vertegenwoordigd en we hopen ook een van onze boeren aanwezig zal zijn.

Oranjekazerne

Helaas is defensie tot nog toe de belofte niet nagekomen om de verschillende scenario’s met betrekking tot de verhuisplannen voor de Oranjekazerne met ons te delen. Ook hebben we nog niets vernomen over het aanbod dat een aantal bewoners mee kan denken over die plannen. Ondertussen heeft defensie in een artikel in de Gelderlander laten doorschemeren dat het scenario van revitalisatie van de kazerne op de huidige locatie toch serieus wordt onderzocht. Wordt vervolgd.

Ik hoop u te ontmoeten tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 16 maart 2023 in het Dorpshuis achter de kerk. U bent welkom in wolf of schaapskleren. We beginnen om 19.30 uur, vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.

Bart Loman

Interimvoorzitter Dorpsraad Schaarsbergen

Vorig artikel Warmtewandelingen 2023
Volgende artikel Jaarverslag Dorpsraad Schaarsbergen
377