X

 

 

Alle nieuws overzichtelijk bij elkaar met de nieuwste berichten bovenaan. Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Event date: 17-12-2022 16:00 - 20:00 Export event
KERSTMARKT SCHAARSBERGEN
webredactie
/ Categories: Algemeen

KERSTMARKT SCHAARSBERGEN

Op een idyllische locatie tegen de achtergrond van onze pittoreske dorpskerk treft U één van de meest gezellige en sfeervolle kerstmarkten uit de regio!

De kerstmarkt is prachtig aangelicht en gedecoreerd met kerstvuren. Er is een heuse levende kerststal, en er zijn meer dan 50 kramen met authentieke, ambachtelijke of regionale producten. In de tent is het horeca-plein, de ontmoetingsplaats voor een gezellig samenzijn met lekker eten en drinken. Zo zijn er geurende vuurkorven, de verhalenverteller Hans Platenkamp, kerstkoren in de kerk, optreden van Muziekvereniging Eendracht, zijn de Midwinterhoornblazers Ugchelen er, laat woodcarver Sander Boom zijn kunsten zien, is er gezellige draai-orgelmuziek, er worden lekker broodjes gebakken op het grote kampvuur……en nog veel meer!

De toegang is gratis!

 

Na twee jaar afwezigheid hopen we dit jaar weer de kerstmarkt in Schaarsbergen te organiseren. Deze markt wordt sinds 2007 georganiseerd door de Oranjevereniging Schaarsbergen met inzet van veel vrijwilligers en de plaatselijke ondernemers Stal Mansour, ‘t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Pannenkoekenhuis Den Strooper en Bakkerij Reijnen. Heel bijzonder dat we nog steeds genoeg enthousiaste mensen in Schaarsbergen en omgeving hebben die zo’n leuk evenement mogelijk maken.

Het terrein is ook dit jaar verlicht met honderden lampjes en de grote kerstboom zal dit jaar al van verre te zien zijn. De kerstsfeer is overal voelbaar en dat is wat we als kerstmarkt uit willen stralen. De toegang is gratis en omdat het geen commercieel evenement is, hopen we met de verkoop van eten en drinken, de verhuur van kramen en natuurlijk onze sponsoren uit de kosten te komen.

De kramen worden gevuld met een breed aanbod van kerst gerelateerde producten, zoals kerststukken, kerstversieringen, maar ook originele cadeautjes voor onder de boom zoals sieraden, brocante, houten artikelen van bosbouwer Renzo Hop en natuurlijk de lekkernijen van bakker, slager en andere regionale producten. U treft ook kramen aan met prachtig handwerk van kleinschalig geproduceerde artikelen. Ook bieden wij ieder jaar kosteloos een aantal kramen aan voor goede doelen. Zo is er voor elk wat wils!

Voor de kinderen zit er een verhalenverteller bij de kerststal die prachtig kan vertellen en de kinderen betrekt bij zijn verhaal. Bij het kampvuur naast de pastorie kunnen er broodjes gebakken worden en popcorn gepoft.  

Heeft u het koud of wilt u even lekker zitten, in de kerk is het heerlijk warm en is er prachtige muziek te beluisteren van diverse koren. Ieder half uur wordt er gewisseld, dus u kunt genieten van diverse genres. Op de website kunt u t.z.t de programmering bekijken.

In de sfeervolle horecatent is het een gezellig samenzijn en is er van alles te koop, maar de geur van gluhwein en poffertjes zullen de bezoekers zeker niet ontgaan! Voor betaling in de tent heeft u munten nodig die te koop zijn bij de kassa!

🎄🎄🎄Zaterdag 17 December🎄🎄🎄

Tijd: van 16.00 – 20.00 uur.

Parkeergelegenheid is er op een aanliggend parkeerterrein en langs de Kemperbergerweg. Volgt u de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Mail: kerst-markt@live.nl,

337