X

 

 

Alle nieuwsberichten overzichtelijk bij elkaar met het nieuwste nieuws bovenaan.
Heb je een bericht voor de website? Stuur deze met foto (minimaal 600x600 pixels) naar redactie@schaarsbergen.nl

Event date: 8-6-2022 20:00 Export event
Vervolgbijeenkomst paden van Schaarsbergen
Han Savelkoel
/ Categories: Algemeen

Vervolgbijeenkomst paden van Schaarsbergen

Voorstel nieuwe padenstructuur

De Veluwe is een prachtig natuurgebied. Jaarlijks komen er steeds meer bezoekers op af om te wandelen, fietsen en van de natuur te genieten. Dit heeft een positief effect op onze gezondheid. Tegelijkertijd kan door de combinatie van bijzondere natuur en de toenemende recreatie de natuur onder druk komen te staan. Om het mooiste van de Veluwe ook voor de toekomst te behouden, is het nodig dat er een betere balans komt tussen mens en natuur.

Dit geldt ook voor de bossen rond Schaarsbergen. Op 10 maart 2022 heeft de gemeente Arnhem een bijeenkomst georganiseerd in het Dorpshuis van Schaarsbergen. Op woensdagavond 8 juni om 20:00 uur wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd waarbij u van harte bent uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in het Mountainbike Museum (Kemperbergerweg 5A).

Korte terugblik bijeenkomst 10 maart 2022

Tijdens de eerdere bijeenkomst is een toelichting gegeven op het recreatiezoneringsplan voor de Veluwe van de provincie Gelderland. Dit plan richt zich op het waarborgen van voldoende rust in de natuur voor dieren die dit nodig hebben. In het bos bij Schaarsbergen is er voor het oostelijk deel meer rust voor dieren nodig. In het recreatiezoneringsplan is aangegeven dat daar wandelpaden moeten verdwijnen. In het overige deel van het bos kunnen de paden dus blijven en worden verbeterd. Zo krijgt de natuur de ruimte om te herstellen en is er voor u ruimte om van het bos te blijven genieten.

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst op 8 juni zullen we het gesprek voeren over de padenstructuur. Wij doen een voorstel voor een gewijzigde padenstructuur op basis van het recreatiezoneringsplan, waar u op kan reageren. Uw reacties nemen wij mee in een uiteindelijk plan voor een nieuwe padenstructuur in het bos bij Schaarsbergen. Waarbij we na deze bijeenkomst zullen terugkoppelen welke reacties we hebben verwerkt en welke niet.

Aanmelden

Denkt en doet u mee? Meld u dan uiterlijk 6 juni aan via saskia.veenstra@arnhem.nl. Inschrijvers ontvangen ter voorbereiding meer informatie over de te bespreken onderwerpen. Wij hopen u van harte te kunnen ontvangen.

269