X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Terugblik Hier is de Toekomst
Beheerder Website
/ Categories: Duurzaamheid

Terugblik Hier is de Toekomst

Na een introductie van Hette Domburg, predikant in de dorpskerk en lid van de werkgroep, werd Hier is de Toekomst officieel geopend door wethouder Roeland van der Zee, portefeuillehouder mobiliteit en tevens wijkwethouder van Schaarsbergen. Aansluitend presenteerde David Berg het concept van Elektrisch autodelen, waarbij hij de wethouder uitnodigde voor een proefrit in de nagelnieuwe Ioniq 5, het nieuwe paradepaard van We Drive Solar.

Bijna 30 kramen waren gevuld met duurzame initiatieven en producten uit de regio. O’tunes uit Otterlo verhoogde de feeststemming met aanstekelijke muziek en voor een koek of koffie konden de bezoekers zich bij bakker Reijnen aan de kraam melden. Kinderen vermaakten zich met knutsel activiteiten en op het boerderij springkussen.

In de dorpskerk waren korte presentaties van Omlab over biobased ontwerpen op basis van reststromen en van Herenboeren Arnhem over coöperatieve duurzame voedselproductie. Deze werden afgewisseld met korte pianoconcerten van Michiel Vanhoecke. 

Dreigende luchten en een enkele bui zorgden er voor dat de opkomst bescheiden bleef. Hierdoor kregen bezoekers bij elke kraam voldoende tijd en aandacht om zich te informeren over bijvoorbeeld de warmtewandeling, het isoleren van je woonhuis of het opvangen van regenwater. Je kon leren hoe je hout kan stoken met minder overlast of vintage 2e hands kleding kopen bij de kraam van het diaconaat. De Tesla en eerder genoemde Ioniq 5 van We Drive Solar waren ook voor bezoekers beschikbaar voor een testrit. Veel zaken die elke Schaarsberger kan overwegen om zijn of haar huis, omgeving en levensstijl te verduurzamen.

Het event werd afgesloten met een regenbui die een aantal mensen de kerk in dreef waar ze als toegift een serie inspirerende video’s te zien kregen. Onder meer van Herenboeren en Omlab, maar ook de bijzonder fraaie animatiefilm Humanity’s Impact van van Arnhems filmtalent Sil van der Woerd.

 

187