X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Heb je een suggestie voor Woeste Gronden, stuur dan een mail naar dorpskrantschaarsbergen@gmail.com 
Houd rekening met de deadlines. 15 januari voor het maartnummer, 15 april voor het juninummer, 15 juli voor het septembernummer, 15 oktober voor het decembernummer.

Warmtewandelingen
Beheerder Website
/ Categories: Algemeen, Duurzaamheid

Warmtewandelingen

2 warmtewandelingen deze winter

Met de warmtecamera in de aanslag werd de temperatuur van gevels, ramen en ventilatieroosters in beeld gebracht. Johan van Rhenen vertelde met veel enthousiasme en kennis van zaken over de mogelijkheden om energie te besparen door middel van kierafdichting, (spouw-)muurisolatie en HR++ glas. Verschillende bouwvormen kwamen voorbij, van gemeentemonumenten tot jaren 60 architectuur, waarbij natuurlijk werd in gegaan op de acties voor energiebesparing. Opvallend was dat de nieuwbouw op Sylva’s Bos meer warmte uitstraalde dan je zou verwachten van nieuwbouw anno 2021.

Op 10 februari is een tweede warmtewandeling gedaan. We bezochten 4 woonhuizen in het buitengebied van Schaarsbergen. Omdat de afstanden wat groter waren is een electrische deelauto van We Drive Solar ingezet. Nog duurzamer was de deelnemer die met de fiets alle locaties langs fietste. Behalve nuttige informatie over de staat van isolatie van de deelnemende woningen, was het ook erg leuk om elkaars bijzondere huizen te bekijken. Ook deze warmtewandeling zorgde dus voor een geslaagde avond.

De geplande warmtewandeling van 13 januari is door corona maatregelen niet door gegaan. Helaas zijn ook de warmtewanelingen op 8 en 17 februari niet door gegaan vanwege een te hoge buitentemperatuur.

479