X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Heb je een suggestie voor Woeste Gronden, stuur dan een mail naar dorpskrant@schaarsbergen.nl
Houd rekening met de deadlines. 15 januari voor het maartnummer, 15 april voor het juninummer, 15 juli voor het septembernummer, 15 oktober voor het decembernummer.

Groenkijkers in de open lucht bijzondere ervaring
Han Savelkoel
/ Categories: Duurzaamheid

Groenkijkers in de open lucht bijzondere ervaring

3e Openluchtbioscoop op Schaarsbergen

De derde openluchtbioscoop op Schaarsbergen leverde voor de bezoekers opnieuw een bijzondere ervaring op. Film op het grote doek in de buitenlucht is altijd een mooie attractie. Wat de voorstelling op zaterdag 21 september uitzonderlijk maakte was dat de kijkers in een natuurlijke omgeving keken naar een documentaire over de natuur. Dat zorgde voor een fraai samenspel tussen het gefilmde en het werkelijke. Zo buitelden de Schaarsbergse vleermuizen in de projectiestraal op jacht naar sappige nachtvlinders.

De documentaire Groenkijkers van regisseur Sanne Rovers is een liefdevolle film die  laveert tussen zorg en hoop over de staat van onze natuur. Terwijl de biodiversiteit met schrikbarende snelheid achteruitgaat -sinds 1970 met 69%-, zetten de personages in de film zich met een bewonderenswaardige volharding in voor het behoud van soorten.

In het nagesprek met Sanne Rovers kwam zorg en hoop beiden aan bod. De belangrijkste boodschap van Sanne was dat we ons niet de luxe kunnen veroorloven om niets te doen.

24