X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Heb je een suggestie voor Woeste Gronden, stuur dan een mail naar dorpskrant@schaarsbergen.nl
Houd rekening met de deadlines. 15 januari voor het maartnummer, 15 april voor het juninummer, 15 juli voor het septembernummer, 15 oktober voor het decembernummer.

Oproep Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs
webredactie
/ Categories: Algemeen, Duurzaamheid

Oproep Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

Arnhemse wereldverbeteraars opgelet! Ook dit jaar kun je kans maken op de hoofdprijs van € 5000 van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs.

Arnhemmer Dirk Zeldenrust was onvermoeibaar in zijn missie om de aarde te redden. Na zijn dood in 2017 bedachten zijn vrienden, verenigd in de Club van Dirk, de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Dirk’s missie om steeds aandacht te blijven vragen voor duurzaamheid en natuur- en milieubescherming, werd daarmee voortgezet. Deze Club van Dirk heeft sinds 2018 jaarlijks de prijs mogen uitreiken aan kledingatelier DuurzaamGoed, Stichting RecaP, Kweekland, Natuurcentrum Arnhem en het Duurzaam textielatelier. Ook dit jaar wordt de prijs weer uitgereikt.

Wie kunnen er bijvoorbeeld mee doen?

- Natuurbeschermers
- Groene ondernemers
- Arnhemmers die hun buurt willen verduurzamen
- Studenten en/of onderzoekers die werken aan duurzame projecten.

Prijs

De hoofdprijs bedraagt € 5000. Daarnaast worden er een tweede prijs van € 2500 en een derde prijs van € 1000 uitgeloofd. De Club van Dirk beheert het zogenaamde Fonds van Dirk. Dat fonds wordt gevuld door personen, bedrijven, organisaties en de gemeente Arnhem die het gedachtengoed van Dirk een warm hart toedragen.

De jury bestaat uit drie personen die deskundig zijn op het gebied van natuur, milieu en klimaat.

Aanmelden kan tot 31 oktober 2023. E-mail: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl. Spelregels en aanmeldformulier zijn te vinden op

www.degroenevos.nl/duurzaamheidsprijs.
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 24 november 2023.

383