X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Heb je een suggestie voor Woeste Gronden, stuur dan een mail naar dorpskrant@schaarsbergen.nl
Houd rekening met de deadlines. 15 januari voor het maartnummer, 15 april voor het juninummer, 15 juli voor het septembernummer, 15 oktober voor het decembernummer.

Warmtewandelingen 2023
Han Savelkoel
/ Categories: Duurzaamheid

Warmtewandelingen 2023

Hoeveel warmte lekt uw huis?

Ook deze winter organiseert werkgroep duurzaam Schaarsbergen in samenwerking met Energie Loket Midden Gelderland weer warmtecamera wandelingen. Met behulp van een infrarood camera wordt een warmtescan van je woning gemaakt. Zo wordt zichtbaar waar de warmte uit je woning weg lekt en op welke onderdelen je de isolatie van je woning kunt verbeteren. Zo wordt bijvoorbeeld zichtbaar dat het verschil tussen standaard dubbel glas en HR++ glas behoorlijk groot is en kan je zien of spouwmuren of daken geïsoleerd zijn. Op basis van de warmtescan ontvang je een advies of het zinvol is om isolerende maatregelen te nemen.

De eerste warmtewandeling (op de fiets) vond plaats op 19 januari. Op dit moment wordt overlegd over een tweede datum.

Als je deel wilt nemen stuur dan een mail naar duurzaam.schaarsbergen@gmail.com

588