X

 

 

Woeste Gronden is de naam van de mooiste dorpskrant van Nederland. Woeste Gronden komt vier keer per jaar uit en staat boordevol interessante artikelen over Schaarsbergen en haar bewoners. Op deze pagina kan je door het archief van dorpskranten bladeren.

Heb je een suggestie voor Woeste Gronden, stuur dan een mail naar dorpskrant@schaarsbergen.nl
Houd rekening met de deadlines. 15 januari voor het maartnummer, 15 april voor het juninummer, 15 juli voor het septembernummer, 15 oktober voor het decembernummer.

Schouw Arnhemse bossen hervat
Han Savelkoel
/ Categories: Duurzaamheid

Schouw Arnhemse bossen hervat

Eerste schouw op de Koningsheide

Na twee jaar stilgelegen te hebben is gemeente Arnhem weer gestart met het organiseren van periodieke schouwrondes door de Arnhemse bossen. Donderdag 8 september was de eerste schouw op de Koningsheide. Ongeveer 20 mensen namen hieraan deel. Boswachters Maurits de Groot en Nina Kreisler namen de schouwgroep mee de hei op en vertelden uitgebreid over de plannen en ontwikkelingen voor de Koningsheide. Ook vragen van deelnemers aan de schouw werden uitgebreid beantwoord en suggesties genoteerd.

Het is de bedoeling om ten minste 3 keer per jaar een schouwronde te organiseren. Dit is telkens op een andere plek in de Arnhemse natuur. Omdat de ontwikkelingen snel kunnen gaan wordt de volgende schouw al georganiseerd op zaterdag 19 november van 10.00 tot 12.30 uur.

Startlocatie is op parkeerplaats Casa Nova. Aanmelden voor de schouw kan bij Nina Kreisler

Verslag van de schouw en de plannen voor de Koningsheide vindt je onder dit artikel.

665

Bijlagen